Rob Rötscheid is nieuwe bestuursvoorzitter WSW

Rob Rötscheid is vanaf 1 februari de nieuwe bestuursvoorzitter van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw.

De Raad van Commissarissen van WSW heeft Rötscheid benoemd voor een periode van vier jaar. Hij is de opvolger van Erik Wilders, die sinds september 2013 de rol van directeurbestuurder heeft vervuld bij WSW.

Het benoemingsproces vond plaats onder de regels die de Woningwet 2015 en het Besluit Toegelaten Instellingen Volkshuisvesting (BTIV 2017) daaraan stellen.

Rötscheid was managing partner en één van de oprichters van adviesbureau Finance Ideas in Utrecht. Nadat hij 14 jaar geleden aan de wieg stond van Finance Ideas heeft het bedrijf zich sterk ontwikkeld. Het bedrijf speelt een adviserende rol bij woningcorporaties, zorginstellingen en institutionele beleggers.

Hij heeft een master in Financial Economics (TIAS, Katholieke Universiteit Brabant). Rötscheid heeft ruime ervaring als adviseur en bestuurder bij woningbouwcorporaties en als toezichthouder bij zorginstellingen.

Finance Ideas heeft de tijd genomen om zich grondig voor te bereiden op zijn vertrek. Voor de dagelijkse werkzaamheden van Finance Ideas verandert weinig: Victor Burger blijft als partner verantwoordelijk voor de dienstverlening aan de corporaties, Pim Diepstraten aan de zorginstellingen en Thomas Heijdendael aan de institutionele beleggers.