Rijswijk Wonen koopt 124 nieuwbouwappartementen in Den Haag

Rijswijk Wonen heeft een complex met 124 appartementen en 75 parkeerplaatsen in Den Haag gekocht van ABB Bouwgroep.

De appartementen maken onderdeel uit van het nieuwbouwproject Haags Buiten, dat door ABB gerealiseerd zal gaan worden. Capital Value begeleidde Rijswijk Wonen bij de aankoop. De bouw van de appartementen zal naar verwachting in Q4 2018 aanvangen.
Haags Buiten ligt in Erasmusveld, een locatie die grenst aan de noordwestrand van Rijswijk. Naast de huurappartementen worden in Haags Buiten diverse typen koopwoningen gerealiseerd.

Met deze transactie leveren Rijswijk Wonen en ABB Bouwgroep een belangrijke bijdrage in het terugdringen van de tekorten aan sociale huurwoningen in de regio Den Haag. Rijswijk Wonen tekende in 2016 een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Den Haag om de sociale voorraad in Den Haag (met name grenzend aan Rijswijk) de komende 5 jaar met 250 tot 500 woningen uit te breiden. Capital Value werd geselecteerd als adviseur om dit proces te begeleiden.

Chanine van Kleij, specialist woningcorporaties bij Capital Value: “Corporaties zijn steeds vaker actief in de aankoop van woningen. Daarbij gaat het zowel om bestaande bouw als nieuwbouw, voornamelijk in het sociale segment. Naast de wens om de doelgroep te bedienen, speelt de wens om de portefeuille te verduurzamen en optimaliseren bij aankoop een rol. Door samenwerking tussen commerciële partijen, corporaties en gemeenten kunnen mooie ontwikkelingen van de grond komen”.

Jan Putman, directeur-bestuurder a.i. van Rijswijk Wonen: “Met de aankoop van 124 appartementen in Haags Buiten geven wij invulling aan onze kerntaak en zetten wij ons volkshuisvestelijk vermogen zo goed mogelijk in. Daarnaast zetten wij een belangrijke eerste stap in de uitvoering van de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Den Haag. De appartementen zijn geschikt voor zowel kleine huishoudens als kleine gezinnen. Daarmee voldoet het product aan de toenemende vraag vanuit de markt.”