Rijkskantoor de Knoop in Utrecht opgeleverd

De bouw van rijkskantoor de Knoop, vlakbij Utrecht Centraal, is klaar. Het zogenoemde Beschikbaarheidscertificaat is ondertekend.

Hiermee is de realisatiefase van het rijkskantoor de Knoop afgerond en start de exploitatiefase. Vanaf heden is rijkskantoor de Knoop operationeel en zullen de gebruikers hun intrek nemen.

 

In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf herontwikkelde R Creators (een samenwerking tussen Strukton, Facilicom en Ballast Nedam) de voormalig Knoopkazerne tot een modern rijkskantoor. Het gecombineerde kantoor- en vergadercentrum is circa 30.000 m² bvo groot, 22.500 m² kantoor, 6000 m² vergaderruimte. Er zijn 200 parkeerplaatsen en 500 fietsplekken.

De ontwikkeling van rijkskantoor de Knoop past in het programma 'Compacte Rijksdienst' dat sinds 2007 wordt ingezet voor een kleinere en betere overheid. De voormalige Knoopkazerne is herontwikkeld ter vervanging van verouderde accommodaties in de regio. De werkzaamheden bestonden uit een combinatie van sloop, renovatie en uitbreiding. Uitgangspunt was zo min mogelijk slopen en zoveel mogelijk hergebruiken. Het casco van de voormalige Knoopkazerne is getransformeerd tot rijkskantoor met een vergadercentrum voor duizend bezoekers.