Redevco start herontwikkeling C&A-gebouw Eindhoven

Pan-Europese winkelvastgoedspecialist Redevco is begonnen met de herontwikkelingswerkzaamheden aan het C&A-gebouw aan het 18 Septemberplein in Eindhoven.

Redevco transformeert de in totaal 9000 m², nu nog verdeeld over vier verdiepingen, in een nieuw, modern winkelcomplex waar meerdere huurders in gehuisvest zullen worden. Het pand zal naar verwachting in augustus 2019 volledig opgeleverd worden. In de nieuwe situatie zal C&A ongeveer 4350 m² huren.

Clemens Brenninkmeijer, managing director van Redevco Nederland: 'Deze grootschalige verbouwing zal het pand weer helemaal geschikt maken voor de functionele eisen en wensen van de hedendaagse retailers. Door de ruimte efficiënter in te delen, zal het grote gebouw plek kunnen bieden aan meerdere huurders. Het ontwerp van architectenbureau UNStudio geeft het pand een nieuwe, glazen plint en glazen kunstobjecten op de gevels daarboven.'

De herontwikkeling zal worden geleid door hoofdaannemer Stam + De Koning uit Eindhoven en omvat onder andere het slopen van de vierde verdieping en het verhogen van de nu nog vrij lage tweede verdieping. De aangrenzende Redevco-panden aan de Hermanus Boexstraat 4–6 en de Demer 3 worden bovendien in het hoofdgebouw geïntegreerd.
De winkelplint en kunstobjecten zullen bijna volledig in glas worden opgebouwd om het geheel een transparante, lichte uitstraling te geven. Redevco ziet de verbouwing als een kans om het pand te verduurzamen en streeft ernaar een Breeam Excellent-certificaat te behalen. Verduurzaming vindt onder andere plaats door het plaatsen van zonnepanelen, groen op dak en gevel en het gebruik van energiezuinige roltrappen en liften.

Tijdens de bouwwerkzaamheden zal de winkel van huurder C&A geopend blijven. Dit vormt een extra uitdaging, waarbij de huurder meermalen intern zal moeten verhuizen. De heropening van C&A is gepland in maart 2019.