Redevco jv neemt belang in Madrileense winkelcentrum

Iberische Joint Venture van Ares Management en Redevco neemt een meerderheidsbelang in het Madrileense winkelcentrum Parque Corredor voor € 140 mln.

Redevco Iberian Ventures, de joint venture tussen vastgoedfondsen beheerd door Ares Management, L.P. en de pan-Europese retail real estate investment manager Redevco heeft meer dan 70% van het bruto verhuurbare oppervlak van het winkelcentrum Parque Corredor gekocht.

Het meerderheidsbelang is verkregen via transacties, met een waarde van ongeveer € 140 mln, met Sareb, een fonds geadviseerd door Aermont Capital en andere mede-eigenaren van het winkelcentrum. Parque Corredorheeft een omvang van 123.000 m².

Andrew Vaughan, Redevco’s CEO: “Door het verkregen meerderheidsbelang in Parque Corredor zal het mogelijk zijn het winkelcentrum volledig opnieuw in te richten. We verwachten meer dan €40 miljoen te investeren om het volledige winkelcentrum te vernieuwen door de huidige winkels aan te passen en uit te breiden.

Onder de huurders bevindt zich een van de grootste hypermarkten van Spanje, het 24.000 m² tellende Alcampo Hypermarket (Auchan Group), maar ook merken als Primark, Inditex Group, H&M, Mango, Kiabi, C&A en een Cinesa bioscoop. Het centrum past bij de beleggingsstrategie van de in 2015 door Ares en Redevco opgerichte Redevco Iberian Ventures om €500 miljoen aan value-add en opportunistische beleggingen in winkelvastgoed op het Iberische schiereiland te realiseren.

Cushman & Wakefield, Deloitte and Simmons & Simmons hebben geadviseerd bij de transactie.