Real IS koopt winkelcentrum Rokkeveen in Zoetermeer

De Duitse vastgoedbelegger Real IS heeft voor zijn open-end fonds AIF, BGV VIII Europa winkelcentrum Rokkeveen in Zoetermeer gekocht van Sectie5. 

Het winkelcentrum beslaat 10.500 m² met 45 winkels en is volledig verhuurd.

Sectie5 heeft in 2013–2015 het winkelcentrum grondig gemoderniseerd en uitgebreid. De branchering is verbreed, de twee supermarkten, Albert Heijn en Jumbo, zijn vergroot en het parkeren is geoptimaliseerd. Het vernieuwde vershof heeft sterk op ambacht en beleving ingezet en is daarmee een belangrijke trekker geworden voor het hele winkelcentrum. Hierdoor heeft het winkelcentrum een uitgebreid verzorgingsgebied en een dominante positie in de wijk en omgeving.

Lodewijk Buijs, director Capital Markets bij CBRE: ‘De Nederlandse retailmarkt blijft buitenlandse beleggers aantrekken. De vraag is voornamelijk toegespitst op prime high street locaties en convenience-gedreven retail met dominante supermarkten. De markt voor dit type product is ongekend competitief.’

Winkelcentrum Rokkeveen is de derde retailaankoop van Real IS in Nederland, na de Arena Boulevard in Amsterdam Zuidoost in 2015 en winkelcentrum Parade in Nootdorp in 2017.

De koper, Real IS, werd geadviseerd door CBRE en op juridisch vlak bijgestaan door Loyens & Loeff. Sectie5 werd door Houthoff geadviseerd.