Q-Park neemt drie parkeergarages van gemeente Venlo over

Onlangs heeft Q-Park de parkeergarages Mgr. Nolensplein, Maaswaard en Roermondsepoort in eigendom verkregen van de gemeente Venlo.

De overname van de drie in het centrum gelegen parkeergarages maakt onderdeel uit van een bredere samenwerking, waarbij de gemeente Venlo en Q-Park gaan samenwerken aan een gastvrij en goed bereikbaar centrum van de stad.

In totaal betreft het 1.595 parkeerplaatsen. Alle drie de locaties zullen geleidelijk worden aangepast. Dit betekent onder andere dat er meer services worden geboden en vernieuwde parkeerapparatuur wordt geplaatst, waardoor de betaalmogelijkheden fors uitgebreid worden en het parkeergemak toeneemt.

Gezien de technische staat van parkeergarage Roermondsepoort wordt deze naar verwachting binnen vijf jaar na overdracht vervangen door een nieuw te realiseren parkeergarage op dezelfde locatie. De intentie is daarbij om pas met de sloop van Roermondsepoort te beginnen als een andere, nieuw te realiseren parkeergarage (‘Arsenaal’) weer beschikbaar is voor parkeerders.