Provast ontwikkelt 549 appartementen in Amstelveen

Op de voormalige kantoorlocatie van HP in Amstelveen ontwikkelt Provast zeven appartementengebouwen.

Provast realiseert 549 koop- en huurappartementen, waarvan ruim 80% in het middeldure segment. Het woningaanbod wordt vooral gericht op starters, young professionals, jonge gezinnen en empty nesters.

Vorige week heeft het college van B&W het plan vrijgegeven voor inspraak. De komende maanden gaat het plan ter visie, waarna het naar verwachting in juli in de gemeenteraad komt. De gebouwen, met hoogtes variërend van drie tot tien woonlagen, worden gerealiseerd bovenop een half-verdiepte parkeergarage. Op de parkeergarage wordt een groene semi-openbare binnentuin gecreëerd met ruimte voor een speelplaats en een moestuin. Het middeldure segment is gericht op betaalbare huur- en koopwoningen voor de middeninkomens. Daarnaast heeft ruim 85% van de woningen ten minste twee slaapkamers.

Groot Amsterdam staat de komende jaren voor een grote woningbouwopgave. In Amstelveen is veel vraag naar betaalbare woningen. Provast speelt hier met deze herontwikkeling op in. Het plangebied maakt deel uit van de wijk Keizer Karelpark.