Primevest verder met vastgoed Bouwfonds IM

Het management van grote delen van de fonds- en asset management activiteiten van Bouwfonds Investment Management wordt voortgezet onder de naam Primevest Capital Partners. De management buy-out is mogelijk gemaakt door Nederlandse multi-family office CommonWealth Investments.

Het totaal beheerd vermogen van Primevest bedraagt circa € 1,3 mrd, met assets in 10 Europese landen.

Gisteren werd bekend dat de Rabobank tweederde van de portefeuille van Bouwfonds IM heeft verkocht. Onderdeel van die verkoop betrof alle activiteiten van de business unit Parking, de meeste activiteiten van de business unit Residential en het Duitse communicatie-infrastructuurfonds (BCIF II). Dit betrof een management buy-out met als financiële sponsor CommonWealth Investments.

Primevest CP zal met 30 specialisten haar institutionele klanten bedienen vanuit lokale kantoren in Utrecht en Berlijn. Primevest Capital Partners zal worden geleid door de voormalige medewerkers van Bouwfonds IM Bart Pierik (Managing Partner), Ruud Roosen (Parking), Hans-Peter Renk (Residential), Bas van Dongen (Communication Infrastructuur) en de voormalige CFO van Foruminvest, Walter Kuppens (Finance & Risk).

Interview met Bas Pierik over de management buy-out

Primevest heeft alle activiteiten verworven op het gebied van parkeren, de Duitse communicatie-infrastructuur activiteiten als ook de twee individuele woningmandaten. 'Met Primevest Capital Partners kunnen wij onze hoogwaardige investment management activiteiten voortzetten met de bestaande gespecialiseerde teams," zegt Managing Partner Bart Pierik bij Primevest Capital Partners. “De afgelopen jaren hebben we onze leidende positie als manager van parkeerfondsen versterkt, onze residentiële activiteiten voor institutionele klanten uitgebreid en een nieuw fonds in communicatie-infrastructuur opgericht. Wij zijn de eerste investment manager die Duitse institutionele beleggers de mogelijkheid biedt om op lange termijn te investeren in passieve communicatie-infrastructuur. Wij zien een groeiende belangstelling van institutionele klanten voor onze innovatieve real asset producten waardoor we het totaal beheerd vermogen verder kunnen laten groeien,” vervolgt Bart Pierik.

Leo Derksen, medeoprichter van CommonWealth Investments: 'Wij geloven dat er op de markt vraag is naar gespecialiseerde investment managers met een focus op innovatieve, onderscheidende real asset beleggingsproducten. De activiteiten van Primevest Capital Partners voldoen aan deze vraag en we hebben er vertrouwen in dat het management de bestaande activiteiten van Primevest Capital Partners de volgende jaren succesvol kan uitbreiden,' zegt Leo Derksen, medeoprichter van CommonWealth Investments.