Portaal verkoopt 100 woningen in Alphen aan Woonhave

Portaal heeft in november het complex Stadswijzer in Alphen aan den Rijn overgedragen aan Woonhave. Eerder dit jaar bereikten beide partijen overeenstemming over de verkoop van 25 stadswoningen, 75 appartementen en de bijbehorende parkeerplaatsen.

Het Uit het Kadaster blijkt dat de koopsom ongeveer € 23,4 mln bedraagt.

De Stadswijzer aan de Zuidpoolsingel werd in 2009 ontwikkeld door NS Poort en Ymere. De 100 huurwoningen kwamen in handen van Ymere en 25 koopwoningen werden verkocht. Na een uitruil van vastgoedportefeuilles in Alphen aan den Rijn, Oegstgeest en Leiden kwam het complex in 2012 in handen van corporatie Portaal. 

“Portaal verkoopt het complex, met grotendeels vrije sector huurwoningen, omdat Alphen aan den Rijn gelegen is buiten ons werkgebied”, aldus Dirk Jan van der Zeep, voorzitter Raad van Bestuur bij Portaal. "Met deze verkoop hebben wij geen bezit meer in deze stad. Daarnaast is dit bezit niet meer passend bij de kerntaak van Portaal als sociale verhuurder, namelijk het bouwen, verhuren en beheren van sociale huurwoningen aan mensen met een laag inkomen of die om een andere redenen moeilijk passende huisvesting kunnen vinden. Woonhave is een lange termijnbelegger van pensioengelden en belegt zowel in sociale huurwoningen als ook in geliberaliseerd woonbezit. Daarmee zijn de huurders in goede handen."

Drs. Vincent Walland MRICS, adjunct directeur bij ABC Capital: “Wij merken dat er nog steeds een toenemende vraag is naar huurwoningen die te verhuren zijn binnen het middeldure huursegment. Mede door de gunstige ligging nabij het treinstation in Alphen aan den Rijn in combinatie met het relatief jonge bouwjaar van Stadswijzer, was er voor het complex zeer veel belangstelling vanuit de woningbeleggersmarkt.”

ABC Capital heeft de verkoop namens Portaal via een openbaar en gestructureerd verkoopproces begeleid. Portaal is bij de transactie juridisch bijgestaan door Pels Rijcken. Woonhave is bijgestaan door Houthoff.