PingProperties koopt winkelcentrum Carnisse Veste in Barendrecht

PingProperties heeft het wijkwinkelcentrum Carnisse Veste gekocht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Het wijkwinkelcentrum met 50 winkeliers is voor meer dan de helft food-gerelateerd en heeft een oppervlakte van 15.300 m², verdeeld over twee verdiepingen, en 495 parkeerplaatsen. Het staat aan de Van Beuningenhaven 71 in Barendrecht, middenin een kapitaalkrachtig verzorgingsgebied.

Wekelijks trekt Carnisse Veste 75.000 bezoekers, jaarlijks 3,9 miljoen mensen. Grootste trekkers zijn de twee full-service supermarkten Jumbo en Albert Heijn, naast Kruidvat, Etos en Action.

Met de aankoop van Carnisse Veste breidt PingProperties zijn convenience retail portefeuille verder uit. De belegger gelooft in de kracht van wijkwinkelcentra die voor meer dan 60% bestaan uit winkels gericht op dagelijkse boodschappen, waar door actief management en persoonlijke aandacht voor winkeliers waarde toe te voegen is. Syntrus Achmea verkoopt Carnisse Veste namens een van zijn klanten, omdat het winkelcentrum niet meer past binnen de strategische beleggingsdoelstellingen.

PingProperties is geadviseerd door JLL en Loyens & Loeff. Syntrus Achmea Real Estate & Finance is geadviseerd door CBRE en NautaDutilh.

img
Redacteur
Profiel