PingProperties herfinanciert samen met NIBC Enka/AkzoNobel-terrein

PingProperties herfinanciert met NIBC Bank het PingProperties Corporate Office Fund III. Dit betreft het voormalig ENKA/AkzoNobel-terrein aan de Velperweg in Arnhem.

De financiering betreft een verlenging en uitbreiding van de financiering. Voorheen financierde NIBC circa 34.500 m2. Nu financiert NIBC het volledige complex (circa 70.000 m²) en de aanstaande (her)ontwikkeling.

In 2012 kocht PingProperties op deze locatie 7 hectare met 70.000 m² kantoor- en laboratoriumgebouwen. Later verwierf PingProperties nog eens ruim 7 hectare aan gronden, waarvan zij in 2017 5 hectare aan de KlokGroep/BPD verkocht om op deze locatie een woonwijk te ontwikkelen. In december 2018 rondde PingProperties de onderhandelingen af met bestaande en nieuwe huurders. Dit was tevens het startsein voor de grootschalige binnenstedelijke gebiedsontwikkeling. De gesloten langjarige overeenkomsten dienen als voorwaarde voor het afsluiten van de herfinanciering.

Het sluiten van langjarige huurovereenkomsten met bestaande huurder Teijin Aramid en nieuwkomer RijnIJssel zorgt voor continuering ten aanzien van de locatie. Tevens wordt door de komst van RijnIJssel de onderwijsfunctie toegevoegd aan de reeds bestaande werkfunctie. Het voormalig ENKA/AkzoNobel terrein wordt de komende jaren tot multifunctioneel gebied getransformeerd, waar werken, wonen en onderwijs hun plek krijgen.

Deze herfinanciering is door PingProperties zelf tot stand gebracht waarbij zij werd geadviseerd door Loyens en Loeff. NIBC werd bijgestaan door NautaDutilh.

Laatste nieuws

Evenementen