Pijnacker krijgt 300 gasloze woningen

Projectontwikkelaar Janssen de Jong gaat circa 300 gasloze woningen ontwikkelen op locatie De Scheg in Pijnacker.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp en de ontwikkelaar hebben hiervoor maandag een intentieovereenkomst gesloten.

De nieuwbouwlocatie ligt ter hoogte van de bocht Vlielandseweg en Katwijkerlaan in Pijnacker. Een locatie dicht tegen het natuur- en recreatiegebied De Balij en tegelijk vlakbij metrostation Pijnacker Centrum. Het vlekkenplan van de nieuwe wijk is opgesteld door bureau IMOSS uit Amersfoort en wordt de komende periode in overleg met de gemeente verder uitgewerkt tot een stedenbouwkundig plan.

alle grondgebonden woningen minimaal energieneutraal en biedt de ontwikkelaar de optie voor een Nul-op-de-Meter-woning. De koper bepaalt zelf de mate van duurzaamheid in zijn of haar gasloze woning.

De nieuwe wijk krijgt circa 300 woningen met een afwisselend woningbouwprogramma. Naast koopwoningen in de vrije sector komt er met circa 100 sociale huur- of koopwoningen ook plek voor bijvoorbeeld jonge starters en kleine huishoudens. Het plan kent daarbij een variatie aan woningtypes. Zo komen er appartementen, rug-aan-rug-woningen, rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Janssen de Jong Projectontwikkeling is in overleg met woningcorporatie Staedion over de ontwikkeling van de sociale huurwoningen voor De Scheg. 

De verwachting is dat de anterieure overeenkomst tussen de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Janssen de Jong Projectontwikkeling en de bestemmingsplanprocedure in de loop van dit jaar wordt gesloten c.q. gestart. Op zijn vroegst zal op de locatie begin 2020 gestart worden met de bouw. 

Laatste nieuws

Evenementen