Paul Oremus gaat drie fondsen CBRE IM beheren

CBRE Investment Management heeft Paul Oremus per 1 april benoemd tot fund manager van drie Nederlandse vastgoedbeleggingsfondsen.

Oremus is al sinds 2014 verantwoordelijk voor het CBRE Dutch Residential Fund. Met het vertrek van Ronald van der Waals eind maart, is hij nu ook fund manager van het CBRE Dutch Office Fund (DOF) en van het CBRE Dutch Retail Fund (DRET). 

Oremus heeft inmiddels 25 jaar ervaring in de vastgoedsector. In 1998 trad hij in dienst bij de onderneming op de afdeling Treasury en Risk. In 2000 stapte hij over naar de afdeling Corporate Control en na verschillende functies binnen het bedrijf – waaronder cfo/coo Nederland en later ook country manager Nederland – werd hij in 2014 fund manager van het CBRE Dutch Residential Fund (DRES) en lanceerde hij in 2021 als fund manager het CBRE European Residential Impact Fund (ERIF). Sinds zijn aanstelling is het Nederlandse woningfonds succesvol gegroeid van € 1,1 mrd AUM in 2014 naar € 3,0 mrd in 2022 en een netto totaalrendement van 12,7% p.a. in de afgelopen 7 jaar.

Rik Eertink, president EMEA Real Estate Division: ‘De aanstelling van Oremus is een belangrijke stap in de verdere evolutie van ons ‘investor-operator’ organisatiemodel, waarmee we inspelen op de snel veranderende vraag van de gebruikers van onze gebouwen. Zij worden steeds kritischer met betrekking tot de ruimte die ze nodig hebben en de diensten die ze wensen. Deze benoeming benadrukt onze ambitie om zowel de investeerders als de gebruikers op de best mogelijke manier van dienst te zijn.’