Pathé bioscoop alsnog naar Stadshart Amstelveen

De gemeente Amstelveen en Pathé Theatres hebben een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van een bioscoop met zeven zalen in het stadshart van Amstelveen.

De bioscoop komt achter Schouwburg Amstelveen en krijgt haar entree aan het Stadsplein. Voor een goede inpassing wordt de gevel van de zogeheten cultuurstrip aangepast. Ook wordt de ingang van de Schouwburggarage gewijzigd. "Niet alleen voor het Stadshart of voor Amstelveen, maar voor de hele Amstellandregio is de komst van een bioscoop belangrijk. Er is veel behoefte aan meer levendigheid op het Stadsplein en deze ontwikkeling levert daar een belangrijke bijdrage aan”, aldus Stadshart-wethouder Raat.

De bioscoop wordt ontwikkeld door Epicurus en ontworpen door EUP Design. “Amstelveen is als groeigemeente de perfecte locatie voor een hypermoderne bioscoop”, aldus Jacques Hoendervangers, algemeen directeur Pathé. Naar alle verwachting neemt de gemeenteraad voor eind dit jaar een besluit over de wijziging van het bestemmingsplan. De bouw start uiterlijk in 2025.

img
Redacteur
Profiel