Parkeermarktplaats Parkpnp gaat van start in Nederland

Na de recente overname van een Belgische parkeerapp is het Ierse Parkpnp.com nu ook actief geworden in Nederland.

Parkpnp.com stelt vastgoedeigenaren, zowel zakelijke als particuliere in staat om op eenvoudige wijze extra inkomsten te genereren met hun ongebruikte parkeerplaats(en).

Parkpnp is in 2015 in Ierland opgericht en daar inmiddels de grootste parkeermarktplaats van het land. In maart 2018 is Sharemypark.be in België overgenomen en geïntegreerd in de marktplaats van Parkpnp.com. Vanaf vandaag gaat de app ook ‘live’ in Nederland.

Vastgoedbeleggers en -beheerders, parkeerexploitanten, hotels, retail, kantoren en zelfs particulieren krijgen de mogelijkheid om via deze app hun leegstaande parkeerplaats te laten gebruiken. "Naast het feit dat er inkomsten worden gegenereerd en dat de parkeerder een lager parkeertarief betaald, worden de lege m2’s beter benut, verlaagt dit de parkeerdruk in binnensteden, verhoogt dit de bereikbaarheid en is er veel minder zoekverkeer naar parkeerplaatsen hetgeen de doorstroomsnelheid van het verkeer in de (grote) steden vergroot", stelt Parkpnp in een toelichting.

Parkpnp biedt het platform en laat de klanten direct zakendoen met elkaar; het boeken, betalen en ontvangen gaat allemaal geheel vanzelf in deze app. De mobiele app wordt beschikbaar gesteld via GooglePlay en de Apple App Store. Via de website is eventueel dezelfde dienstverlening binnen handbereik.

Deze maand start Parkpnp met een soft-launch in Nederland om vervolgens in de loop van juni de totale parkeermarkt te kunnen gaan bedienen, waarbij er eerst focus zal zijn op het aanbieden van abonnementen, hetgeen daarna uitgebreid zal worden met betalen per uur. Parkpnp Nederland onder leiding van Patrick Kremer.

Kremer (links op de foto) zal als investeerder in Parkpnp middels Paga Investment Group voorlopig leiding gaan geven aan de Nederlandse organisatie. Het eerste contact met Garret FLower, ceo van Parkpnp (rechts) vond plaats op de Web Summit 2016 in Lissabon, Portugal. Vanaf dat moment zijn beiden gesprekken gestart voor het verkrijgen van een licentie voor de Nederlandse markt.

Laatste nieuws

Evenementen