PROVADA Woensdag 15 juni 2022 - PropertyNL en Intospace

Op de Provada organiseert het team van PropertyNL op de stand van PropertyNL drie bijeenkomsten in samenwerking met Intospace. In de serie Frenk Talks gaat Frénk van der Linden op zoek naar het logistieke landschap van de toekomst. 

Sessie 1, 11.00-12.00 uur
Logistiek: Hoe dan wel? Landschappelijke inpassing en maatschappelijke meerwaarde

Tafelgasten: Hub Ploem (Partner Stec Groep), Nanne Zwiep (Directeur GEM Crailo, Industrieschap Medel), Mark Halbmeijer (Partner APTO Architects), Eelko Brinkhof (Brabantse Ontwikkelmaatschappij), Tim Beckmann (CEO Intospace) en Tom Runhaar (Dilas).

Zij gaan met elkaar in gesprek over de vraag hoe de sector omgaat met de aanzwellende kritiek uit de samenleving. Steeds meer mensen maken bezwaar tegen de verdozing van ons landschap. Welke kansen zijn er om het beter te doen? Welke partijen geven het goede voorbeeld?

Sessie 2, 13.00-14.00 uur
Logistieke centra: veel meer dan alleen distributie

Tafelgasten: René Buck (Buck Consultants), Leo Kemps (BUAS, Directeur Logistics Community Brabant), Robert Kreeft (CLIC) en Tim Beckmann (CEO Intospace)

Veel mensen roepen dat logistiek van weinig toegevoegde waarde is voor BV Nederland en enkel werk biedt voor arbeidsmigranten. Klopt dit beeld wel? Wat gebeurt er nou in die magazijnen?

Vraag aan de logistieke gebruikers om toe te lichten wat in hun magazijn(en) gebeurt; wat voor banen zij creëren en hoeveel medewerkers er nu in de moderne logistieke centra werken ? En wat kan een ontwikkelaar doen om de toegevoegde waarde per m2 nog verder te verhogen?

Sessie 3, 15.00-16.00 uur
Het energienet onder hoogspanning

Tafelgasten: Jan Willem de Jong (Founder I Well), Sanne (Manager Engineering Advise Joulz), Tim Beckmann (CEO Intospace) en Robert Kreeft (projectleider CLIC). In de zaal: Arjen de Snoo (Lawyer DLA Piper, Environment & Energy transition) en Wiebe Jan Elsbroek (Commercieel directeur SunRock)

Overal in Nederland dreigt de ontwikkeling van vastgoed vast te lopen door gebrek aan capaciteit op het energienet. Waar zit de oplossing en wat moet er gebeuren? Hoe kan logistiek vastgoed hier als (zeer) interessante oplossing dienen? Over smart grids, onderlinge uitwisseling van energie en logistieke gebouwen met een buffercapaciteit.