PROVADA BPD en OBS tekenen overeenkomst Spoorzone Delft

Vandaag tekenen gebiedsontwikkelaar BPD en Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS) tijdens de Provada een overeenkomst voor de ontwikkeling van gezinsappartementen in de zuidelijke punt van Nieuw Delft.

In Veld 10.2 van de Delftse Spoorzone wordt de planuitwerking gestart voor een community building voor stadsgezinnen. Het appartementencomplex, ontworpen door ANA Architecten, is een aanvulling op het woningaanbod voor stadsgezinnen.

De gezinsappartementen zijn een vertaling van de ambitie uit de Delftse woonvisie om meer gezinnen in de stad te kunnen huisvesten. Steeds meer gezinnen willen in de stad blijven wonen, omdat ze kiezen voor een woonomgeving met een diversiteit aan mensen en voorzieningen. Een centraal gelegen plek, een sociaal netwerk en rustige ruimtes, zijn daarbij net zo belangrijk.

Niet voor al deze gezinnen is een eengezinswoning met tuin, bijvoorbeeld elders in de Spoorzone, financieel haalbaar. Maar ook lang niet alle gezinnen willen een eengezinswoning met tuin. Zij kiezen liever voor een appartement. Het community building is voor deze stadsgezinnen een uitkomst.

Wicher Mol van BPD: ‘De familieappartementen delen bepaalde voorzieningen gedeeld, zoals een wasruimte of werkplaats, wat een wasmachine of klusplek in de woning overbodig maakt. De appartementen zijn flexibel aan te passen aan de verschillende levensstadia van gezinnen en aan uiteenlopende gezinssamenstellingen.’

Nieuw Delft is goed bereikbaar met openbaar vervoer, de binnenstad is op loop- en fietsafstand, en een groen park ligt ‘om de hoek’. Kinderen kunnen veilig buitenspelen op de besloten speelplekken binnen in het complex, of in de voetbalkooi boven op het dak. Een glijbaan over twee verdiepingen verbindt de verschillende niveaus, waar ook ouders elkaar kunnen ontmoeten.

Laatste nieuws

Evenementen