PROVADA Amsterdamwoont.nl breidt uit

Het nieuwbouwaanbod uit de gemeenten Haarlemmermeer en Lelystad is voortaan te vinden op nieuwbouwplatform Amsterdam Woont.

Wethouders van beide gemeenten hebben daartoe op woensdag 6 juni op vastgoedbeurs Provada in Amsterdam hun handtekeningen gezet. Haarlemmermeer en Lelystad zijn de eerste gemeenten uit de Metropoolregio Amsterdam (MRA) die aanhaken bij Amsterdamwoont.nl. Ook is het projectennieuws vanaf vandaag ook in het Engels beschikbaar. Dit is de eerste stap in de uitbreiding van het platform van stad naar Metropoolregio om woningzoekenden een breder aanbod van nieuwbouwwoningen te laten zien.

De uitbreiding van Amsterdam Woont (amsterdamwoont.nl) heeft alles te maken met de druk op de woningmarkt in de hoofdstad. Hierdoor zoeken steeds meer mensen hun woonheil in de regio. Amsterdam Woont volgt die ontwikkeling door steeds meer aanbod uit die regio te presenteren. Elke regiogemeente die meedoet, krijgt op de site een eigen landingspagina. Daarop staan onder meer het actuele nieuwbouwaanbod in die gemeente, eventuele zelfbouwkavels, het laatste nieuwbouwnieuws en informatie over wijken en voorzieningen. Een van de voordelen daarvan is dat aan woningzoekenden die in de gemeente van hun voorkeur niet vinden wat ze zoeken, vergelijkbaar nieuwbouwaanbod kan worden gepresenteerd uit een naburige gemeente.

De presentatie vond plaats in de stand van de Metropoolregio Amsterdam. Dat is geen toeval. Amsterdam Woont trekt bij de regionalisering met de MRA op. Het is uiteindelijk de bedoeling dat alle gemeenten uit de MRA met hun nieuwbouwaanbod en nieuwbouwnieuws op Amsterdam Woont te vinden zijn.

Behalve de nieuwe gemeentepagina’s werd tijdens de Provada nog een vernieuwing van Amsterdam Woont gelanceerd: de eerste fase van de Engelstalige versie van de populaire nieuwbouwsite, gericht op expats.

Amsterdam Woont is zes jaar geleden opgericht en trekt inmiddels maandelijks zo’n 75.000 bezoekers. Bijna 31.000 mensen ontvangen twee of drie keer paar maand de nieuwsbrief met het laatste nieuwbouwnieuws.