PROVADA AM brengt tijdschrift Amuse uit

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM introduceerde vandaag tijdens de Provada ‘Amuse’, een tijdschrift in eigen uitgave over gebiedsmarketing & placemaking.

In de eerste uitgave staat de kracht van food centraal voor placemaking en komen diverse tophorecaondernemers van gebiedsontwikkelingen van AM aan het woord. Het eerste exemplaar is overhandigd aan topondernemer in de horeca Michiel Deenik (Vis aan de Schelde) door Anneke Jongerius, gebiedsmarketeer bij AM

Als stads- en gebiedsmaker werkt AM aan gebieden waar niet alleen gewoond wordt, maar waar mensen ook graag komen om te werken, verblijven, lezen, sporten en eten en drinken. De rol van horeca is vaak essentieel om mensen aan een plek te binden.

Prijsvraag
Ook start AM in samenwerking met Architectuur Lokaal vandaag op de Provada de prijsvraag AM I Included? om te komen tot innovatieve ideeën over de inclusieve stad. AM voelt zich verbonden met de maatschappelijke opgave en wil zijn kennis hierover verder versterken door in contact te komen met ontwerpende partijen met een vernieuwende visie op dit actuele vraagstuk. De winnaar krijgt een concrete projectopdracht van AM.

Hilde Blank, directeur AM Concepts: ‘Wij nodigen alle partijen uit die zich aangesproken voelen mee te doen, of het nu ontwerpers zijn, stadssociologen of stadsmakers. Het gaat ons erom nieuwe inzichten en vergezichten te krijgen die helpen dat steden er zijn voor iedereen en dat niemand wordt verdreven, geïsoleerd raakt of zich niet meer thuis voelt.’