PREE koopt Wilhelminatoren voor € 46 mln

Principal Real Estate Europe (PREE), heeft de Wilhelminatoren in Rotterdam gekocht van PPF Real Estate voor € 46 mln. Het kantoorgebouw is aangekocht voor het Principal European Office Fund.

De Wilhelminatoren is een kantoorgebouw met een totaal verhuurbaar oppervlakte van 15.485 m² gelegen op de Kop van Zuid te Rotterdam. Het gebouw profiteert van goede (openbare) vervoersverbindingen, met tram- en metrostation direct voor het gebouw.

PPF, een onderneming van de Tsjechische ondernemer Petr Kellner, kocht de kantoortoren in 2014 aan voor naar verluidt circa € 29 mln uit de portefeuille van een Israelische investeerder die in financiële problemen was geraakt. PPF heeft het gebouw gerenoveerd en diverse nieuwe huurovereenkomsten gesloten, onder andere met Tribes en APL Logistics.

Principal European Office Fund is een geografisch gedifferentieerd kantorenfonds. De focus van de beleggingsstrategie ligt op eerste klas Europese objecten op uitstekende locaties. Het doelvolume van het fonds is € 600 mln. Inmiddels is € 162 mln geïnvesteerd in acht objecten in Amsterdam, Lissabon, Milaan, Parijs en Toulouse.

PREE was voorheen bekend als Internos Global Investors en is 10 jaar geleden opgericht door Jos Short en Andrew Thornton, die nog steeds het bedrijf leiden.
PREE is onderdeel van Principal Real Estate met $ 79,2 mrd onder management. In Europa is Principal Real Estate werkzaam vanuit kantoren in Londen, Frankfurt, Amsterdam, Parijs, Lissabon, Luxemburg, Madrid en Milaan, met meer dan 100 medewerkers die onroerend goed beheren in alle beleggingscategorieën in acht landen.

PPF Real Estate is onderdeel van de PPF Group en heeft voor € 2 mrd aan gebouwen onder
management in Europa en Rusland met als missie waarde creëren door te investeren en managen van onroerend goed met focus op nieuwe investeringsmogelijkheden in de vastgoedsector. PPF heeft momenteel meer dan 25 objecten in haar portfolio.

Atlas Tax advisors adviseerde PREE bij de fiscale aspecten en koper werd juridisch bijgestaan door Solve Samen en Schut van der Ven notarissen. Royal HaskoningDHV was verantwoordelijk voor de technische due diligence.
Verkoper PPF Real Estate werd geadviseerd door NL real estate - Knight Frank.
NL asset management was verantwoordelijk namens eigenaresse voor het management van het gebouw.