PGIM Real Estate koopt kantoorpand in Amsterdam

PGIM heeft een volledig verhuurd kantoorpand in het centrum van Amsterdam aangekocht.

Het Kadaster meldt een koopsom van € 75,2 miljoen. Het pand, the Warehouse geheten, bevindt zich aan de Nieuwe Vaart 5 en beslaat 6983 m² Grade A kantoorruimte. Het is volledig verhuurd aan softwarebedrijf Oracle, dat er zijn Europese hoofdkantoor heeft.

Het is een historisch pand, dat in 2017 grondig gerenoveerd is. Het heeft een BREEAM ‘very good’ certificaat en de CO2-uitstoot is nu al bijna nul.

De acquisitie is tot stand gekomen in samenwerking met DHS Real Estate Investment Management (DHS REIM), de Nederlandse partner van PGIM Real Estate. DHS REIM is verantwoordelijk voor het assetmanagement en het aantrekken van beleggingen voor de European core, core plus en value-add strategiën van PGIM Real Estate.

Na eerder in 2017 het pand namens Nuveen te hebben verworven, heeft NL real estate I Knight Frank de opdracht gekregen om Nuveen samen met Loyens & Loeff en Arcadis bij deze transactie te adviseren. PGIM Real Estate werd commercieel geadviseerd door Savills en juridisch door Clifford Chance.