Oplevering eerste fase Sniepkwartier in Diemen aan ASR-fonds

In Diemen heeft Bot Bouw de eerste 38 woningen van het project Sniepkwartier opgeleverd aan het ASR Dutch Core Residential Fund.

Een dag later was de overdracht van de woningen aan de huurders. Naast aannemer Bot Bouw zijn betrokken partijen bij Sniepkwartier onder andere ontwikkelaar DID Vastgoedontwikkeling en architectenbureau M3H.

Sniepkwartier in Diemen bestaat uit twee appartementenblokken met in totaal 208 appartementen. 102 woningen en 87 parkeerplaatsen zijn afgenomen door het ASR Dutch Core Residential Fund en 106 woningen en 69 parkeerplaatsen door woningcorporatie De Alliantie. Het project bestaat daarmee uit een mix van vrijesectorhuurappartementen in het middenhuursegment en sociale huurappartementen. Naar verwachting wordt de tweede fase van het project begin 2022 opgeleverd aan het woningfonds van a.s.r. real estate.

Sniepkwartier maakt deel uit van de nieuwbouwwijk Plantage De Sniep aan de zuidkant van Diemen. De woningen variëren in oppervlakte van 50 m² tot 115 m². Alle woningen beschikken over een buitenruimte en de bewoners kunnen daarnaast gebruik maken van de gemeenschappelijke binnentuin.