Winter Trust heropent middenplein Bisonspoor

Op zaterdag 23 november wordt het middenplein van winkelcentrum Bisonspoor in Maarssen geopend.

Beheerder Winter Trust heeft samen met architectenbureau ONB, namens eigenaar Maatschappij Doelenstraat, een nieuwe visie ontwikkeld voor winkelcentrum Bisonspoor.

In het nieuwe design is een architectonisch beeld ontwikkeld voor het winkelcentrum als geheel. Het ontwerp van de winkelpuien en de façades is modulair, flexibel en demontabel, samengesteld uit materialen als composiet, aluminium, glas en bamboe.

De grootste bouwkundige ingreep aan de binnenzijde was het wegzagen van bestaande vloerdelen, waardoor een hoog centraal binnenplein ontstond. Hierdoor is er tussen de vloerniveaus meer (visueel) contact, in combinatie met een licht en transparant ‘luchtkussen’ dak. Rondom het complex zijn nieuwe entrees geplaatst.

Winkelcentrum Bisonspoor bestaat uit een tweelaagse winkelplint met daarbij vier kantoortorens, twee woongebouwen en een nieuwe parkeergarage die rechtstreeks is aangesloten op zowel het winkelcentrum als de kantoortorens. Bestaande en nieuwe functies (wonen, winkelen, werken, amuseren) worden met elkaar gemengd op verschillende niveaus binnen het complex. De eigenaar wil in de toekomst ook zorgfaciliteiten huisvesten in het Bisonspoor-gebied.