Ook Cushman staakt activiteiten in Rusland

Als laatste van de grote internationale vastgoedadviseurs heeft ook Cushman & Wakefield haar vertrek uit Rusland aangekondigd. 

 

De vastgoedadviseur kondigde met een kort statement aan dat het bedrijf een definitieve overeenkomst heeft bereikt om zijn activiteiten in Rusland over te dragen aan een lokale operator. Rusland viel eind februari buurland Oekraïne binnen en is sindsdien onderwerpen aan een uitgebreid sanctiepakket.

Lees ook: Colliers en CBRE stoppen in Rusland

Door deze overgang van het bedrijf kunnen de nieuwe eigenaren Russische werknemers ondersteunen, terwijl de continuïteit van essentiële diensten aan klanten behouden blijft.
Tegelijkertijd geeft Cushman & Wakefield aan haar Oekraïense werknemers te blijven ondersteunen met middelen, waaronder het Global Employee Assistance Fund. Daarnaast ondersteunt het bedrijf ook medewerkers in de buurlanden die op verschillende manieren reageren op de humanitaire crisis.

Hoop op vrede 


Of Cushman & Wakefield definitief is vertrokken uit Rusland of er in de toekomst weer terugkeert, is nog niet duidelijk. De vastgoedadviseur geeft aan dat dat het besluit niet van (grote) invloed is op de resultaten van het bedrijf of toekomstige activiteiten.  De vastgoedadviseur zegt zich krachtig te scharen bij de mondiale gemeenschap in de hoop op vrede.