Ontwikkeltak The Young Venture Group voortgezet door ReBirth

ReBirth heeft onder leiding van Nanne Veenstra de ontwikkelactiviteiten van The Young Venture Group overgenomen.

The Young Venture Group, opgericht door Wim de Jong (foto rechts), is een Haagse projectontwikkelaar en eindbelegger. De afgelopen vier jaar stond The Young Venture Group in de PropertyNL Top-101 Ontwikkelaars commercieel vastgoed van Nederland. Gedurende een periode van 10 jaar heeft het bedrijf een diverse vastgoedportefeuille ontwikkeld en toegevoegd aan haar beleggingsportefeuille. In de toekomst zal het bedrijf zich uitsluitend gaan richten op het optimaliseren en beheren van haar portefeuille.

ReBirth uit Den Haag, die wordt geleid door managing partner Nanne Veenstra, zal de ontwikkeltak voortzetten en uitbouwen. Het team en alle ontwikkelingsprojecten zijn meegegaan in de overname. ReBirth heeft de ambitie om de komende jaren op te schalen.

Veenstra (1981) studeerde Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na het behalen van zijn diploma heeft hij gedurende 7 jaar bij internationale grootbanken gewerkt om vervolgens zijn eigen vastgoedbedrijf op te zetten in Amsterdam. In zijn laatste functie vervulde hij de rol van algemeen directeur bij The Young Venture Group, waar hij de transitie van ontwikkelende belegger naar eindbelegger leidde en de ontwikkeltak afsplitste.

Veenstra: “ReBirth is een nieuwe naam maar met een lange staat van dienst. We blijven ons inzetten om “probleemvastgoed” een nieuwe bestemming te geven, en spelen daarbij in op de kansen en uitdagingen die zich vandaag de dag voordoen. Zo zijn we als gevolg van de corona-pandemie in gesprek geraakt met eigenaren die opeens anders tegen hun vastgoed aankijken. Ik verwacht dat we komende tijd enkele mooie transacties kunnen aankondigen.”

Onderdeel van de overname is de positie aan het Havenkwartier te Rijswijk. ReBirth zal deze positie, een voormalige betonmortelcentrale waar een mix van wonen en werken van ca. 15.000 m2 zal worden gerealiseerd, namens The Young Venture Group verder uitontwikkelen. Daarnaast heeft ReBirth vorige maand een herontwikkelingspositie verworven in het centrum van Naaldwijk.

De Jong blijft actief als aandeelhouder en adviseur van ReBirth.