Onderzoek: Amsterdam in de top 3 beste hoofdsteden voor huurders

Na Londen en Berlijn zou Amsterdam wereldwijd de meest huurdersvriendelijke hoofdstad zijn.

Dat is de uitkomst van een onderzoek door Confused.com. De verzekeringsmaatschappij analyseerde de beste hoofdsteden om te huren, op basis van gemiddelde huurprijzen, salarissen, huurverhogingen, carrièremogelijkheden, groene ruimtes, en nog veel meer.

Londen staat op nummer één in onze lijst van beste steden als je een woning wilt huren. Ondanks het feit dat de huurprijzen niet het meest betaalbaar zijn, heeft de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk veel te bieden - van gendergelijkheid tot een diverse culturele scene met veel musea, sportstadions, lokale evenementen, en nog veel meer. Als je overweegt om daarheen te verhuizen, ben je niet alleen, want de stad zal naar verwachting een bevolkingstoename van 103% doormaken tegen 2030. 

Berlijn neemt de tweede plaats in van meest huurdersvriendelijke steden. Het is geen verrassing dat Berlijn op de tweede plaats van onze lijst staat, met gemiddelde maandelijkse huurprijzen van €1885 en een maandsalaris dat rond de €4281 ligt. De Duitse hoofdstad scoort 7/10 op het geluksgevoel van de inwoners. Alsof dat nog niet genoeg is, biedt de stad lage transportkosten met genoeg dingen te doen - de ideale bestemming voor mensen om in te wonen!

Amsterdam is een droombestemming voor huurders. Met een gemiddeld maandsalaris van €3346 en een gemiddelde huur van €2360, is de Nederlandse hoofdstad een droombestemming voor huurders. Niet alleen heeft het een van de laagste kosten van levensonderhoud van alle Europese hoofdsteden, maar de stad scoort ongelooflijk goed als het gaat om geluksniveaus, met veel buitenactiviteiten, musea van wereldklasse, en unieke culturele ervaringen - wat betekent dat er voor iedereen iets te genieten is.

Madrid is een van de beste steden ter wereld om in te wonen. Madrid staat bekend om zijn bruisende nachtleven en het is dan ook geen wonder dat het in de top vijf van onze lijst staat. De stad biedt een van de goedkoopste gemiddelde huurprijzen met €1558 en een gemiddeld maandsalaris van €3304. De Spaanse stad mengt de drukte van een moderne metropool met de charme van een historische plaats en biedt een hoge kwaliteit van leven tegen een betaalbare prijs. Met zijn zonnige klimaat, prachtige parken om in te ontspannen en een ongelooflijke culinaire scene, kun je zien waarom Madrid een droombestemming is om in te wonen!

Singapore staat op de vijfde plaats van meest huurdersvriendelijke steden. Onze top 5 van vriendelijke steden voor huurders wordt afgesloten door Singapore. Met een gemiddeld salaris van €3104 per maand is Singapore een van de meest gewilde plekken in Azië om te wonen. Ook al is de huur niet de goedkoopste, deze bruisende stad heeft een sterke economie en biedt de hoogste kwaliteit van leven, een sterke culinaire scene, en een infrastructuur die wordt beschouwd als de beste in de wereld. De stad wordt ook beschouwd als een van de schoonste en groenste steden in de wereld!

De toptien wordt volgemaakt door Kopenhagen, New York, Parijs, Tokio en Zürich.