On-Amerikaanse toestanden: huurtoeslag tot $ 1.000

Willen we in Nederland al steil achteroverslaan van een huurstijging van 5 procent, houd je dan vast. In Miami, Florida, stegen de woninghuren in een jaar tijd gemiddeld met 52,4 procent.

NBC Miami bericht dat het stadsbestuur heeft besloten om zes maanden lang tot $ 1.000 huurtoeslag te gaan verstrekken aan de armste huurders. Om hiervoor in aanmerking te komen mag het inkomen niet hoger zijn dan $ 31.000, moet je minimaal al drie jaar in Miami wonen en moet de huurverhoging in het afgelopen jaar minimaal 20% zijn geweest.

Het potje van het stadsbestuur is beperkt tot $ 5 mln, waarbij voorrang wordt gegeven aan de senioren en gezinnen met kinderen onder de ca. 470.000 inwoners.

In januari van dit jaar bedroeg de gemiddelde woninghuur in stedelijke agglomeratie Miami volgens Realtor.com € 2.894, een stijging van 52,4% ten opzichte van een jaar eerder. De uiterst zuidelijke stad maakt daarmee een enorme inhaalslag en is nu de vijfde duurste stad van het land om een woning te huren, achter stedenin de staat Californië als San Diego, Los Angeles en San Francisco.

Door heel Amerika lag de huur in januari bijna 20% hoger dan in januari 2021. Gemiddeld kost een huurwoning met twee slaapkamers er nu $ 2.000.