Omzet KlokHolding richting € 200 mln

KlokHolding - waar KlokGroep en Novaform onderdeel van zijn - bereikte in 2017 een recordomzet van bijna € 200 mln. Het nettoresultaat steeg naar ruim € 11 mln.

De vraag naar koopwoningen blijft onverminderd hoog. Doordat de meeste werkmaatschappijen binnen de holding zich richten zich op diverse facetten van woningbouw profiteren deze van de gunstige markt. Een groot deel van de omzet- en resultaatstijging is gerealiseerd door de verkoop van het eigen woningconcept BaseHome. Dit blijkt uit de jaarcijfers die de bouwonderneming dinsdag presenteerde.

De nieuwe kantoren van Novaform in Eindhoven en KlokGroep in Nijmegen hebben een positief effect op de werksfeer en de onderlinge samenwerking tussen collega’s en co-makers. Daarnaast heeft Novaform het afgelopen jaar nieuwe vestigingen in Rotterdam en Düsseldorf geopend, waardoor hun werkgebied vergroot is. Verder is er volop geïnvesteerd in nieuwe woonconcepten en bouwmethodieken. In 2017 is ook woonbelevingscentrum LIV geopend, dat KlokGroep samen met enkele partners heeft opgezet.

De vooruitzichten voor 2018 zijn positief. De orderportefeuille is goed gevuld, waardoor de omzet ruim door de grens van € 200 mln zal gaan.

KlokGroep en Novaform hebben door optimalisatie van werkprocessen en de samenwerking met co-makers forse prijsstijgingen lange tijd tegen kunnen houden. Doordat materiaalprijzen momenteel verder stijgen en levertijden toenemen, zal de marge in 2018 onder druk komen te staan. Ook de verplichting om gasloos te bouwen zal op korte termijn weerslag hebben op het resultaat.

De verwachtingen zijn ook positief over de ontwikkeling en verkoop van nieuwe woonconcepten, zoals de Optimaat. Dit woonconcept is het antwoord van KlokGroep op de groeiende vraag naar duurzame en compacte woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens.