OVG levert het nieuwe kantoor van Rabobank in Eindhoven op

OVG Real Estate heeft op 17 mei het nieuwe kantoor van Rabobank in Eindhoven opgeleverd.

De ontwikkeling van het nieuwe kantoor is onderdeel van de herontwikkeling van het Rabobank complex aan Fellenoord 17 waartoe Rabobank en OVG in 2013 een samenwerking zijn aangegaan. De totale herontwikkeling bestaat uit twee fases.

Het opgeleverde gebouw beslaat 28.000 m² bvo en komt in aanmerking voor een BREEAM Excellent certificering door het gebruik van duurzame technologie. In oktober 2017 wordt het kantoor officieel geopend en neemt Rabobank het in gebruik.

Het kantoor heeft een totale oppervlakte van 28.000 m2 en geeft ruimte aan 1.500 werkplekken. In het gebouw zijn de eerste prototypes PowerWindows toegepast. De PowerWindows zijn ontwikkeld door de start-up PHYSEE en kunnen energie opwekken door lichtval om
te zetten in stroom. Dit project is de pilot van de PowerWindows, wat Rabobank in Eindhoven ‘s werelds eerste kantoorgebouw met transparante, energieopwekkende ruiten maakt.

Het nieuwe Rabobankkantoor ligt tegenover Eindhoven Centraal Station. De bouw is uitgevoerd door VolkerWessels ondernemingen Boele & van Eesteren en Stam + De Koning Bouw. Het ontwerp van het kantoorgebouw is van de hand van UN Studio. In 2015 werd het kantoor aangekocht door vastgoedbelegger W.P. Carey.