OVG Real Estate verkoopt high-tech kantoor MM25 in Rotterdam

OVG Real Estate heeft kantoorgebouw MM25 aan de Marten Meesweg 25 in Rotterdam verkocht aan een onbekende partij uit het Midden-Oosten. 

Het herontwikkelde MM25 van circa 15.000 m2 is volledig verhuurd aan onder andere Coca Cola, Croonwolter&Dros, Mobilis en Servicis.

MM25 is het voormalige hoofdkantoor van Eneco en werd herontwikkeld tot een ‘smart building’ door de toepassing van diverse slimme technologieën, gebaseerd op het technologieplatform van Edge Technologies. Zo wordt er door middel van sensoren en intelligente data-infrastructuur informatie verzameld waarmee het gebouw wordt aangestuurd. Tevens wordt er minder energie verbruikt door de ledverlichting, een nieuw energiezuinige klimaatinstallatie en warmtewerend glas. Het energielabel is met de herontwikkeling verbeterd van een G-label naar een A-label.

Het nieuwe MM25 ontwerp is van de hand van Architectenbureau Dam en Partners en biedt 15.093 m2 kantoorruimte en 546 parkeerplaatsen. 

MM25 is tevens onderdeel van de eerste innovatieve Green Loan Facility verstrekt door ABN Amro aan OVG Real Estate.

Jordy Diepeveen, Head of Acquisitions bij Savills: ‘Zoals wij in ons recente onderzoeksrapport al aangaven, is er veel interesse in de Rotterdamse kantorenmarkt. Deze aankoop is een goed voorbeeld van nieuw kapitaal wat zijn weg naar Rotterdam weet te vinden.’

Savills en Houthoff adviseerden de koper. De verkoper werd geadviseerd door Cushman & Wakefield, JLL en AKD.