OCP verkoopt winkelcentrum Buurmalsen Tilburg

Orange Capital Partners heeft winkelcentrum Buurmalsen in Tilburg verkocht aan het Belgische Vana Real Estate. Buurmalsen ligt in de woonwijk Reeshof en omvat 2500 m², waarvan 75% convenience retail is.

Albert Heijn en Kruidvat zijn de grootste huurders, aangevuld door een aantal lokale ondernemers.

Casper Vernooij, partner bij Orange Capital Partners: “Bij dit winkelcentrum hebben we naast de huurverlengingen en het oplossen van het achterstallig onderhoud ingezet op verduurzaming. Op het dak van het winkelcentrum hebben we 412 zonnepanelen geïnstalleerd om zo met een duurzame installatie in de energiebehoefte van de supermarkt te voorzien.”

Lodewijk Buijs, director retail bij CBRE: “Dit winkelcentrum trok de aandacht van verschillende investeerders. Het heeft een goede locatie in de grootste woonwijk van Tilburg en is volledig verhuurd aan huurders die goed passen binnen het profiel en specifieke locatie. Interessant is dat wij steeds meer beleggers uit België actief zien op de Nederlandse retailmarkt. De fundamenten in Nederland zijn sterk en retailers hier bieden meer zekerheid. Daarnaast zijn de prijzen ten opzichte van Belgisch vastgoed aantrekkelijker.”

Buurmalsen is net als ’t Nieuwe Erf in Lunteren, dat onlangs verkocht werd, onderdeel van een grotere portefeuille met ‘convenience driven’ winkelcentra, die Orange Capital Partners samen met CBRE momenteel op de markt brengt. Naar verwachting volgen er op korte termijn meerdere verkopen uit deze portefeuille.

De verkoper werd juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff en op commercieel vlak geadviseerd door CBRE.

 

Laatste nieuws

Evenementen