November ingeluid met leisure-feestje

De eerste week van november op de transactiemarkt werd in het bijzonder getypeerd door de ‘leisure megadeal’ in bioscoopland.

Bioscoopketen Pathé laat zijn eigen bezit verder slinken en verkocht 4 filialen aan een Nederlandse family office. De vier bioscopen in Arnhem, Eindhoven, Utrecht Leidse Rijn en Zwolle zullen door een sale&lease-back door Pathé gebruikt blijven worden. Voor de verkoop van de vier panden samen meldt het Kadaster een verkoopprijs van € 56,0 mln.

DHL Global Forwarding zet in op de goede bereikbaarheid van Schiphol en heeft getekend voor twee nog te bouwen warehouses op Segro Park Amsterdam Airport. De nog te bouwen warehouses moeten samen 27.800 m² groot worden. Ook het hoofdkantoor van DHL zal meeverhuizen naar deze locatie, die de transporteur in Q1 2024 in gebruik hoopt te nemen.

In de PropertyNL-datasheet van week 44 staan onder meer de bovengenoemde transacties. Het wekelijkse overzicht met grotere transacties vermeldt zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.