Noordgebouw met Creative Valley opent januari 2019 deuren

Aan het nieuwe Stationsplein van Utrecht en met directe toegang tot de historische binnenstad opent in januari 2019 het Noordgebouw.

Het Noordgebouw wordt ontwikkeld door een combinatie van Dura Vermeer en Vorm. Met zijn '24-uurs urban hub functie' is de geest van het Noordgebouw volgens de ontwikkelaar een weerspiegeling van het nieuwe stationsgebied. 'Een eclectische urban smeltkroes waarin werken, vergaderen, wonen en winkelen moeiteloos door elkaar lopen.'

Het Noordgebouw omvat ruim 12.000 m² vvo (exclusief Hotel Intell) en bestaat uit ruim 3.000 m2 retail (waaronder een Albert Heijn), 14 luxueuze stadsappartementen en een tweede vestiging van Creative Valley. Creative Valley Utrecht CS biedt werkplekken, studio’s, serviced offices en vergaderconcepten voor zelfstandigen, kleine bedrijven of creatieve corporates. Inntel Hotels wordt een 4-sterren hotel met 162 kamers, wellness en vergaderzalen.

Met ruim 100 miljoen reizigers per jaar is het Stationsgebied van Utrecht het bruisende hart van Nederland. Het gebied ondergaat momenteel een enorme transformatie. Samen met de oude binnenstad wordt het één innovatief stadscentrum met een mix aan functies, op slechts 25 minuten treinen van Schiphol en in directe verbinding met Nederland en de rest van Europa.

Heston Finance uit Utrecht heeft de aankoop en de financiële structurering begeleid. Rabobank Utrecht zal de turnkey afname financieren, hetgeen gepland staat voor eind 2018.