Nooka Space plaatst buurtkantoren in Nederland

Start-up Nooka Space breidt zijn netwerk met high-end buurtkantoren uit naar Nederland.

Nooka Space is een concept van flexibele microkantoren die in buurten, wijken en op drukbezochte locaties kunnen worden geplaatst. Het concept is bedacht en ontworpen in de gedwongen thuiswerkperiode van de corona-pandemie met als doel een hoogwaardig alternatief te bieden voor de nadelen die mensen ervaren bij thuiswerken. De beschikbaarheid van de microkantoren in woonwijken en winkelgebieden, dicht bij waar mensen wonen, biedt gebruikers flexibiliteit, een betere balans tussen werk en privé, en een veilige, rustige en gezonde werkplek in de buurt zonder verlies van kostbare tijd voor woon–werkverkeer.

Nooka Space is ontworpen als netwerk van kantoren met een community van gebruikers. Het gebruik is op basis van een abonnement of op basis van uurtarieven. Boekingen worden gemaakt via een app. Er staan al microkantoren in gebruik in Ierland, Zwitserland, Italië, Frankrijk en Roemenië.

Het businessmodel is gericht op
- bedrijven die hybride werken professioneel willen faciliteren,
- overheden die gezonde werkomgevingen en minder uitstoot in de stad willen bevorderen,
- vastgoedontwikkelaars die aanvullende faciliteiten willen bieden aan gebruikers, en
- zelfstandigen en particulieren die op uurbasis een eigen professioneel kantoor willen huren.

De kantoren zijn bedoeld voor een of twee personen. Ze zijn ‘plug and play’ en uitgerust met slimme sensoren voor bijvoorbeeld toegang, verwarming, verlichting, luchtkwaliteit. Elke unit is voorzien van bijvoorbeeld verstelbare elektrische werktafels, ergonomische stoelen en faciliteiten voor beeldbellen. Voor drukbezochte locaties, zoals foodcourt gebieden in winkelcentra, hotels, metrostations en luchthavens, is er een kantoor met geluiddichte wanden en voor 1–4 personen.