Nieuwe Utrechtse wijk Merwede krijgt markthal met horeca, bedrijvigheid en stadslandbouw

Op de locatie van het huidige fietsendepot zijn plannen voor een markthal met horeca, creatieve bedrijvigheid en stadslandbouw onder de naam Menu.

De gemeente Utrecht heeft hierover akkoord bereikt met 3T Vastgoed, Janssen de Jong Projectontwikkeling en Lingotto. Zo blijft het karakteristieke gebouw behouden en krijgt het een nieuwe functie, passend bij de plannen voor Merwede.

Boven op het gebouw zijn houten loftwoningen gepland. Martijn Bakker, partner bij Lingotto: ‘Menu is ontstaan vanuit de wens om stadslandbouw meer te integreren in de stad. Door dit te combineren met andere functies ontstaat een inspirerende plek in een spannend gebouw.’ Het hergebruik van het voormalig fietsendepot is onderdeel van het plan voor de nieuwe stadswijk Merwede. Dat plan ligt op dit moment ter besluitvorming bij de gemeenteraad. Met een deel van de functies, die vergelijkbaar zijn met de nu al aanwezige creatieve bedrijvigheid en huidige activiteiten in het gebied, kan al (in tijdelijke vorm) gestart worden. De overige functies, zoals de markthal en de loftwoningen, zijn onderdeel van een nog te starten bestemmingsplanprocedure.

 

Laatste nieuws

Evenementen