NU realiseert 550 woningen in Laakhavens-West

NU Projectontwikkeling ontwikkelt aan de Calandkade in het gebied Laakhavens-West in Den Haag een plan met 550 woningen, 1130 m² commerciële ruimte en 179 gebouwde parkeerplaatsen.

Uit een collegebrief blijkt dat de gemeente Den Haag de grond in eigendom wil uitgeven aan NU projectontwikkeling. Dit is de onderneming van Edwin Jansen, oud-manager van ondermeer Anouk (ook een van haar ex'en), Kane en Direct. Nu Projectontwikkeling heeft al verschillende woningbouwprojecten op Laakhavens-West gerealiseerd, waaronder de 70 meter hoge Waldo Tower. Deze toren is onderdeel van het plan Waldo City.

Op de locatie tussen de Calandkade en de 1e Lulofsdwarsstraat zijn nu enkele autobedrijven gevestigd. Het nieuwbouwplan van de hand van Kampman Architecten bestaat uit vier woonblokken, oplopend in hoogte van vijf naar 10 lagen.

NU Projectontwikkeling wil het woonconcept ook realiseren in de Plaspoelpolder in Rijswijk. In de komende jaren zal in het havengebied van de Plaspoelpolder gefaseerd minimaal 95.000 m² aan woningen (80%) en bedrijfsruimten (20%) worden ontwikkeld. Het woonprogramma zal bestaan uit kleine appartementen voor starters en ruimere woningen voor het middensegment.