NSI koopt kantoorgebouw Q-Port in Sloterdijk voor € 36,8 mln van Deka

NSI heeft van Fortress Investment Group kantoorgebouw Q-Port gekocht. Het 12.700 m² grote kantoorgebouw aan de Kingsfordweg 43-117 in Amsterdam bevindt zich vlakbij station Sloterdijk.

Het gebouw uit 2002 wordt aan acht huurders verhuurd verspreid over 15 vloeren met een resterende gemiddelde looptijd van 3,4 jaar (tot de eerste breekoptie). Een van de huurders is CMIS, een aanbieder van hypothecair krediet. Die huurt sinds 2015 ruim 3000 m². 

De Amerikaanse Fortress Investment Group nam vorig jaar een portefeuille met 13 Nederlandse kantoren over van de Duitse belegger Deka Immobilien, waaronder Q-Port. Het ging toen om een deal van in totaal € 360 mln (175.000 m²).

Het gebouw met een energielabel A heeft een leegstand van 24,7%. De bestaande huren liggen 10,2% onder de huidige markthuurwaardes, wat volgens NSI uitstekende mogelijkheden biedt om waarde aan het gebouw toe te voegen. De aankoopprijs van  € 36,8 mln k.k. genereert een aanvangsrendement op markthuurwaarde van 7,1%.

De aankoop past bij de strategie van NSI om zich te richten op grotere kantoren in de grote steden met een nadruk op Amsterdam. Na deze aankoop vertegenwoordigt Amsterdam 46% ( 44% voor de aankoop) van de portefeuille Kantoren en HNK’s. De beleningsgraad (LTV) zal toenemen tot ongeveer 39,1% ten opzichte van 36.9% per eind december 2017. Wanneer rekening gehouden wordt met recente en geplande verkopen, dan zal de beleningsgraad per eind juni 2018 weer dalen tot onder de 37%.

Anne de Jong, CIO van NSI: “Dit is voor ons een uitstekende investering met meerdere mogelijkheden om waarde toe te voegen. Wij zijn heel enthousiast over het gebied Sloterdijk dat momenteel snel transformeert naar een multifunctioneel gebied met een dynamische en aantrekkelijke kantoormarkt. Verder zijn wij zeer tevreden dat wij de afgelopen jaren kwalitatief betere en grotere panden hebben kunnen kopen met netto aanvangsrendementen die niet veel verschillen van de aanvangsrendementen van de panden die wij verkopen, waardoor we het effect van de asset rotatie op ons directe rendement beperkt weten te houden.”

NSI is bij deze transactie geadviseerd door Houthoff (juridisch), SGS (techniek) en CBRE (adviseur). Fortress Investment Group werd geadviseerd door JLL.