NRW Kennis & Innovatie Award 2019 uitgereikt

De eerste editie van de NRW Kennis & Innovatie Award, de opvolger van de NRW Scriptieprijs, is gewonnen door Marlissa van de Kreeke en het duo Gerlant Lettinga en Francella ter Haar.

De prijs is donderdag uitgereikt tijdens de NRW Kennis & Innovatie Summit in Nemo in Amsterdam.

In de categorie ‘Bachelor-, master- en doctoraal onderzoeken’ won Van de Kreeke met haar onderzoek naar inzichten in consumentenvoorkeuren voor horecagelegenheden in dominante ‘high street’ winkelgebieden in Nederland. Van de Kreeke voerde haar onderzoek uit bij CBRE Global Investors als onderdeel van haar studie aan de Technische Universiteit Eindhoven. De volledige titel van haar onderzoek luidt ‘Complementing the consumer’s shopping experience with food and beverage services, identifying consumer preferences to successfully implement food and beverage services in shopping areas’.

In de categorie ‘Praktijkonderzoek’ won het duo Lettinga en Ter Haar met hun onderzoek ‘Retail richting 2030’. Op basis van een uitvoerige marktverkenning zijn drie bewegingen (bewust consumeren, empowerment en digitalisering) en twaalf retailshifts richting 2030 uitgewerkt en is het retail DNA-model als denkkader neergezet. Lettinga is bij InRetail verantwoordelijk voor marktonderzoek. Ter Haar is business consultant bij Q&A Insights & Consultancy.

De jury heeft grote waardering voor de onderzoeken en bevindingen van de deelnemers, waarmee zij in grote mate bijdragen aan vernieuwing en professionalisering van (onderzoek in) de sector. De winnaars namen de oorkondes en bijbehorende cheques ter waarde van € 1000 in ontvangst van juryvoorzitter Rik Eertink, hoofd Retail NL en fund manager Retail bij CBRE Global Investors. Ook de TU Eindhoven, waar Van de Kreeke studeerde, ontving een cheque.

De NRW Kennis & Innovatie Award is dit jaar voor het eerst uitgereikt en is de opvolger van de NRW Scriptieprijs. De award wordt uitgereikt in twee categorieën: ‘Bachelor-, master- en doctoraal onderzoeken’ en ‘Praktijkonderzoek’. Het doel de award is kennis uit onderzoek over de Nederlandse retail(vastgoed)markt delen met de sector en de kwaliteit van onderzoek in de Nederlandse retail(vastgoed)markt stimuleren en naar een hoger niveau tillen.

De jury van de NRW Kennis & Innovatie Award bestaat uit Rik Eertink (voorzitter), Jesse Weltevreden (professor Digital Commerce/director research bij de HvA), Rob Muetstege (hoofd Location Analysis and Strategy bij Hema), Ingrid Janssen (partner bij Republiq en associate professor bij Tias School for Business and Society), Gertjan Slob (directeur Onderzoek bij Locatus), Michiel Boonen (associate director Research Advisory bij JLL en voorzitter van de NRW-commissie Kennis & Innovatie).