Mulleners Vastgoed ontwikkelt woningen in klooster Agnetenberg in Sittard

In en bij het voormalige klooster St. Agnetenberg in het centrum van Sittard komen veertig nieuwe woningen.

Projectontwikkelaar Mulleners uit Echt gaat het plan uitvoeren. Het college van B&W van Sittard-Geleen is akkoord gegaan met een bestemmingsplanprocedure om dit plan mogelijk te maken.

Het voormalige klooster St. Agnetenberg wordt een woongebied met veertig woningen. In het rijksmonumentale gedeelte, inclusief de kapel/sacristie, komen 26 studio’s en appartementen. Het niet-monumentale gedeelte aan de Plakstraat wordt gesloopt. Daarvoor in de plaats komen twee gebouwen met in totaal 13 appartementen. Aan de Plakstraat zal ook nog een losse woning gebouwd worden.

Nieuw is dat aan beide kanten van het appartementencomplex een doorgang komt van de Plakstraat naar het achterliggend gebied richting stadswal. Er zijn drie bureaus bij de plannen betrokken, Architectenbureau Beckers uit Amstenrade voor het monumentale deel, Archion Architecten en Bouwmeesters uit Roermond voor de eveneens monumentale kapel en Povše & Timmermans Architecten uit Sittard, die eerder ook onder meer de verbouwing van het voormalig Bisschoppelijk College in Sittard en de achterliggende nieuwbouw heeft ontworpen.

De studio’s en appartementen in het monumentale gedeelte (huur) variëren in grootte van 20 tot 114 vierkante meter. De nieuw te bouwen koopappartementen zijn tussen de 90 en 150 vierkante meter groot. De verkoopprijs wordt naar verwachting tussen drie-en-een-half en vier ton.

Om de plannen in klooster St. Agnetenberg mogelijk te maken, is een bestemmingsplanwijziging noodzakelijk. De procedure daarvoor wordt op 3 december  gestart, met het ter inzage leggen van het voorontwerp bestemmingsplan.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat in de tweede helft van 2021 alle noodzakelijke procedures achter de rug zijn en dat dan de (ver)bouw kan beginnen.