Mogelijk woningen op golfbaan Purmerend

De eigenaar van de golfbaan aan de Westerweg, BurgGolf Investments onderzoekt samen met gemeente Purmerend of op een deel van de golfbaan woningen gebouwd kunnen worden.

BurgGolf wil de golfbaan gefaseerd verkleinen naar een golfbaan met 18 holes. Op het terrein dat dan niet meer in gebruik is als golfbaan kunnen mogelijk zo’n 1500 woningen gebouwd worden.

De gemeente bracht eerder in kaart welke plekken in Purmerend mogelijk geschikt zijn voor het bouwen van woningen. Eén van deze locaties is het terrein van de golfbaan aan de Westerweg. Naast het stedenbouwkundig programma is de verkeerssituatie een belangrijk onderdeel van het onderzoek. Wethouder Krieger: 'Een goede toegangsweg voor de nieuw te bouwen woningen is essentieel. Als het haalbaar is om op een deel van de golfbaan woningen te bouwen zien wij dit als grote kans. De behoefte aan extra woningen in Purmerend is groot. Op dit terrein is plek voor een groot aantal huur- en koopwoningen in een groene omgeving.'

Verkleinen golfbaan
De golfbaan in Purmerend beschikt nu over 36 holes en behoort tot de grootste van het land. Het gebruik van de golfbaan loopt echter terug. Wolter Pelt, directeur BurgGolf: 'Door het verkleinen van de golfbaan is BurgGolf ook in de toekomst in staat om leden en bezoekers een kwalitatief hoogwaardige golfbaan te bieden. Met moderne faciliteiten voor vergaderingen en events, zoals zakenlunches en –diners, recepties, private dining of een uniek feest.'

BPD
BurgGolf heeft gebiedsontwikkelaar BPD gekozen als partij die een mogelijke herontwikkeling kan begeleiden. De gemeente gaat de komende tijd samen met BurgGolf en BPD onderzoeken of woningbouw op een deel van het terrein van de golfbaan haalbaar is. Het onderzoek is medio 2018 afgerond.