Mitiska sluit groene leningen af voor acquisities in Nederland

Mitiska REIM heeft in verschillende transacties voor € 110 miljoen aan groene leningen afgesloten bij de Belgische KBC Bank.

Mitiska zal €42 mln inzetten voor de financiering van acquisities in Nederland. En €58 mln wordt gebruikt voor de herfinanciering van winkelcentrum Malinas in Mechelen, het meest duurzame retailpark van België. In Nederland heeft Mitiska REIM een portefeuille van drie retailparken, waar onder Makado in Beek. Ook heeft ze een pijplijn van investeringsmogelijkheden in gemaksvastgoed in joint venture met lokale partners. Als onderdeel van haar bredere ESG-initiatieven wil Mitiska haar Breeam In-Use-certificeringen verhogen tot 85% in 2022.

In een reactie op de nieuwe groene leningen zegt Bert Heyman, CFO bij Mitiska REIM: “Het veiligstellen van deze groene leningen is een belangrijke mijlpaal in ons ESG-programma en een duidelijk teken van de mogelijkheid die Mitiska nu heeft om toegang te krijgen tot groene leningfinanciering op onze investeringen in onroerend goed. Op dit moment heeft een kwart van onze schuldenportefeuille de vorm van groene leningen en ons doel is om het aantal groene leningen te vergroten in de tien Europese markten waarin we actief zijn.”

img
Redacteur
Profiel