Mindspace neemt KleinKantoor over

Mindspace heeft KleinKantoor, een Nederlandse aanbieder van gedeelde kantoorruimtes, overgenomen.

Mindspace is wereldwijd aanbieder van gedeelde kantoorruimtes. Kleinkantoor is aanbieder van luxe gedeelde kantoorruimtes in Nederland en heeft nu zeven panden (totaal 15.000 m²) op toplocaties in Amsterdam en Utrecht. Alle bestaande en toekomstige kantoorruimtes van KleinKantoor in Nederland zullen onder het merk Mindspace vallen.

Dan Zakai, ceo en medeoprichter van Mindspace: 'Amsterdam is een van de moeilijkste markten in Europa. De stad kent een sterke economische groei, maar heeft nauwelijks leegstaande kantoren. Oprichter van KleinKantoor, Emiel Doorgeest, heeft samen met RJB Group of Companies een bijzonder portfolio opgebouwd van gedeelde kantoorruimtes in bijzondere gebouwen. We zagen veel overeenkomsten tussen Mindspace en KleinKantoor, vooral de vastberaden aanpak met betrekking tot het bieden van unieke locaties met een bijzondere inrichting en een onovertroffen serviceniveau.'

Emiel Doorgeest, oprichter van KleinKantoor: 'Samen met Mindspace versterken we onze positie als toonaangevend kantooraanbieder in Nederland. Wij kijken ernaar uit onze activiteiten naar een hoger plan te tillen.'

25 locaties wereldwijd
Na de acquisitie zal het portfolio van Mindspace wereldwijd 25 locaties en ruim 80.000 m² bevatten in de zes landen en 12 steden in Europa waar Mindspace actief is. Bestaande locaties van KleinKantoor zullen worden heringericht in de kenmerkende Mindspace-stijl met design en kunst. Een aantal locaties zullen volledig opnieuw ontworpen worden om ze te transformeren volgens de wereldwijde standaard van Mindspace.

Mindspace werd in 2014 opgericht door Dan Zakai en Yotam Alroy en beheert wereldwijd kantoorruimte in grote steden waaronder Berlijn, München, Hamburg, Frankfurt, Londen, San Francisco, Washington DC, Warschau, Tel Aviv en nu dus ook Amsterdam en Utrecht. Gebruikers zijn ondermeer Microsoft, Siemens, Booking.com, Samsung, Spotify, Yahoo, Deutsche Bahn, Barclays Bank, Hertha BSC, Schwan-Stabilo, Techstars Accelerator, GTEC en Startupbootcamp.

KleinKantoor is een in Amsterdam gevestigde aanbieder van gedeelde kantoorruimte die in 2015 werd opgericht door Emiel Doorgeest, in samenwerking met de RJB Group, de onroerendgoed- en investeringsmaatschappij van de familie Rosenbaum.

Voor deze deal trad Dentons Boekel samen met Meitar Liquornik Geva Leshem Tal op als adviseur voor Mindspace en Van Diepen-Van der Kroef adviseerde KleinKantoor.

Foto: Nieuwezijds Voorburgwal en Nicolaas Beetsstraat (Amsterdam) en Churchilllaan (Utrecht)