Michiel Witteveen stopt als topman van Mirage

Per 1 februari stopt Michiel Witteveen als topman van de Mirage Retail Group, de holding van onder meer de winkelketens Blokker, Intertoys en Big Bazar.

Hij wordt opgevolgd door Dirk-Jan Stoppelenburg, die de afgelopen twee jaar voorzitter van de raad van commissarissen was. Witteveen neemt nu die functie over, zodat de twee dus ruilen van functie.

Witteveen blijft ook aandeelhouder. Hij zal samen met Stoppelenburg een beursgang van het concern voorbereiden, die mogelijk al volgend jaar plaatsheeft.  

Mirage Retail Group heette eerder Blokker Holding, een onderneming die de familie wilde verkopen. Uiteindelijk werd een constructie bedacht waarbij Witteveen het bedrijf in 2018 voor 1 euro kocht, waarvoor hij de voorraden en schulden kreeg en een aanzienlijke ‘bruidsschat’.  

Sindsdien heeft een bedrijf een metamorfose ondergaan. Blokker België werd afgestoten, Intertoys teruggekocht en BCC werd overgenomen. Big Bazar opende talloze nieuwe winkels. In Nederland heeft de Mirage Retail Groep nu ongeveer 884 winkels, waarvan een deel franchisezaken.    

 

Laatste nieuws

Evenementen