Merin voegt ‘boetiekkantoor’ Noordkaap in Eindhoven toe aan portfolio

Merin voegt het 8500 m² grote kantoorgebouw Noordkaap aan de Anderlechtstraat 15 in Eindhoven toe aan zijn portfolio.

Het betreft een off-market transactie van een private verkoper. Volgens het Kadaster bedraagt de koopprijs € 11 mln. Het gebouw is verworven door Dream Global Noordkaap Coöperatieve U.A. en wordt gemanaged door Merin.

Noordkaap is een multitenant kantoorgebouw op een toplocatie in Eindhoven met goed zicht vanaf de J.F. Kennedylaan. In het gebouw zijn onder andere Baker Tilly Berk, DHL Supply Chain, DTG en Randstad gehuisvest. Noordkaap beschikt over alle faciliteiten die volgens Merin vereist zijn in een modern boetiekkantoor, zoals een receptie, restaurant, vergaderruimtes en voldoende parkeergelegenheid.

Merin, voorheen Uni-Invest, is een commercieel vastgoedmaatschappij met een portefeuille onder management van ruim 100 kantoorgebouwen en industriële assets. Investeerder zijn onder meer een aantal buitenlandse partijen.  

De toevoeging van 20 kantoorgebouwen aan de management portfolio in 2017, stelde Merin in staat om het boetiekkantoor concept verder uit te breiden. Naast enkele kantoorgebouwen in de Randstad werden gebouwen verworven in Zwolle, Arnhem en Deventer, waar Merin op dit moment unieke boetiekkantoren aan het ontwikkelen is.

Groeistrategie Merin is voornemens zeer actief te blijven met aankopen op de Nederlandse markt. Daarom zoekt Merin naar kantoorgebouwen door heel Nederland vanaf circa 7500 m². De gebouwen dienen zich te lenen voor het Merin boetiekconcept, het meer flexibele Smart Office concept of een combinatie daarvan.