MSCI ontwikkelt wereldwijde en Europese vastgoedindex

MSCI heeft de Global Quarterly Property Index en de Europe Quarterly Property Index ontwikkeld, die inzicht bieden op vastgoedniveau om beleggers te helpen bij de aanhoudende volatiele marktomstandigheden.

MSCI, een leverancier van beslissingsondersteunende tools en diensten, heeft de Global Quarterly Property Index (GQPI) gepresenteerd, een index die de prestaties op vastgoedniveau van kwartaalgewaardeerde panden volgt op de belangrijkste vastgoedmarkten ter wereld. Deze index kan beleggers helpen bij het monitoren en beheren van internationale portefeuilles, met name in de context van geopolitieke spanningen en de daarmee gepaard gaande stijgende inflatie en rentetarieven.

De GQPI volgt de prestaties van meer dan 20.000 vastgoedbeleggingen in 26 landen. De index gaat terug tot december 2007. De index laat zien dat het wereldwijde vastgoedrendement in Q1 2022 opliep tot 17,8% op 12-maandsbasis.

Ook heeft MSCI de Europe Quarterly Property Index (EQPI) ontwikkeld, die de prestaties van meer dan 12.000 vastgoedbeleggingen in 20 landen volgt, om kwartaalindicatoren te bieden voor beleggers in Europees onroerend goed.