Logicor koopt 80.000 m2 in regio Rotterdam

Logicor, een van de grootste eigenaren en exploitanten van logistiek vastgoed in Europa, heeft een perceel van ca. 80.000 m² in de regio Rotterdam aangekocht. Logicor verwierf de grond van een particuliere organisatie ten behoeve van de Nederlandse ontwikkelingspijplijn gericht op lange termijn vastgoedinvesteringen.

De ontwikkellocatie ligt in de gemeente Lansingerland, op slechts 5 kilometer van Rotterdam met directe aansluiting op de snelwegen A4, A13 en A16 via ringweg A209. Een plek die aanzienlijk gaat profiteren van de infrastructurele verbeteringen in het gebied waaronder de uitbreiding van de snelweg A16 die volgens planning in 2025 in gebruik wordt genomen.
Logicor wil in nauwe samenwerking met de gemeente Lansingerland innovatieve oplossingen verkennen om de locatie zo groen mogelijk te houden en er een duurzame en CO2-neutrale ontwikkeling te realiseren.

Ronald van der Waals, Managing Director Noord-Europa Logicor, zegt: "Dit is een interessante maar ook een uitdagende acquisitie ten behoeve van onze ontwikkelingspijplijn in Nederland. Wat het spannend maakt, is dat het perceel vanwege de strategische ligging veel potentie heeft maar nog niet gezoneerd is. Dit biedt ons de unieke kans om nauw samen te werken met de gemeente en actief mee te denken over de ruimtelijke en stedenbouwkundige uitgangspunten voor dit gebied. Wij willen toonaangevend zijn in de sector op het gebied van duurzaamheid en behoud van leefbaarheid. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een sterk vertrekpunt is om vanuit gedeelde belangen samen met de gemeente en alle andere belanghebbenden tot de beste uitgangspunten te komen voor de toekomst van dit gebied."

Logicor is eigenaar en manager van een uitgebreid netwerk van distributie- en last-mile vastgoedlocaties op bewezen plekken in Nederland en België. In totaal heeft het bedrijf een netwerk van circa 840.000 m2 vastgoed in eigendom of onder management. Logicor is eigenaar en manager van een uitgebreid netwerk van distributie- en last-mile vastgoedlocaties op bewezen plekken in Nederland en België. In totaal heeft het bedrijf een netwerk van circa 840.000 m2 vastgoed in eigendom of onder management. De portefeuille omvatte per 30 juni 2022 591 hoogwaardige objecten in belangrijke Europese logistieke markten met een totale omvang van ongeveer 13,4 miljoen m2

Logicor is bij deze aankoop commercieel geadviseerd door De Mik Real Estate Partners en juridisch door Houthoff. Amgea Vastgoed Adviseurs adviseerde de verkoper in deze transactie.

Lees meer over het vestigingsklimaat in Groot Rijnmond in de komende uitgave van PropertyNL. Deze verschijnt op vrijdag 25 november.