Local en Trebbe leveren De Sophie Den Haag op

Het voormalige kantoorpand aan de Koningin Sophiestraat 120-130 in Den Haag is getransformeerd naar 67 woningen door Villa Sophie, een ontwikkelcombinatie van Local en Trebbe Wonen. 

Amvest heeft het woongebouw gekocht voor het Amvest residential core fund. Het merendeel van de woningen zijn vrijesector huurwoningen in het middeldure segment.
Het kantoorpand in de wijk Bezuidenhout stond al enkele jaren voor een groot deel leeg. In 2016 kocht Villa Sophie het kantoorpand aan, met het plan deze te transformeren naar appartementen. In het kantoorpand zijn 67 appartementen met een oppervlak variërend van 58 m² tot 133 m² gerealiseerd.

De woningen komen in de beleggingsportefeuille van het Amvest residential core fund dat vooral investeert in Nederlandse vrijesector huurwoningen in het middeldure segment. Dennis Wedding, portfolio manager van het Amvest residential Core fund: ’Transformatieprojecten als De Sophie kunnen de druk op de woningmarkt op korte termijn verlichten. Het is doorgaans sneller dan nieuwbouw en we geven een pand weer nieuw leven voor de komende pakweg 50 jaar. Dat is per definitie duurzaam.’

Duurzaamheid speelt een grote rol in transformatie van bestaand vastgoed, zo ook bij De Sophie. In De Sophie komen twee belangrijke duurzaamheidsthema’s samen; circulair bouwen en energiezuinigheid. Met deze transformatie is zoveel mogelijk van het aanwezige materiaal hergebruikt, zoals bijvoorbeeld de geveldelen en het bestaande skelet is intact gehouden.
De woningen zijn energiezuinig (energielabel A) en beschikken over een optimaal wooncomfort. De algemene ruimten van De Sophie zijn door de plaatsing van pv-panelen energieneutraal.

Laatste nieuws

Evenementen