Lidl huurt in Kwinkelier Bilthoven

Lidl gaat zich vestigen naast de Albert Heijn in winkelcentrum de Kwinkelier in Bilthoven. Daartoe wordt een groot deel van de Kwinkelier geheel vernieuwd.

Met de komst van de tweede supermarkt in het winkelcentrum ontstaat er een volledig supermarktaanbod van 4000 m².

Het winkelcentrum heeft een oppervlakte van ongeveer 15.000 m² en een parkeergarage van bijna 500 parkeerplaatsen. Andere huurders zijn onder meer Hema, Kruidvat, Primera, Hans Anders, Telecombinatie, Non-stop Fashion en Leonidas.

De Kwinkelier zal in opeenvolgende bouwfasen geheel worden herontwikkeld. Ook de parkeergarage zal geheel worden gemoderniseerd met voorzieningen zoals een tapis roulant. De feitelijke start van de herontwikkeling werd mogelijk gemaakt door een essentiële grondverkoop door de gemeente in mei 2017. Verwacht wordt dat de tweede bouwfase eind 2018 zal worden opgeleverd. Lidl zal zijn winkel dan feestelijk openen. Met de tweede bouwfase zal er tevens een nieuwe winkelunit voor kledingwinkel Anna van Toor gebouwd worden, en vier winkels tussen de twee supermarkten aan het Kwinkelierplein.

Sebald uit Hoofddorp verhuurde de supermarkt namens de eigenaar Royal Properties Group aan Lidl. The House of Development treedt op als ontwikkelaar van de Kwinkelier. Aannemer Cordeel uit Zwijndrecht zal deze bouwfase uitvoeren.