Leidsch Dagblad huurt van Smitsloo

Het Leidsch Dagblad zal vanaf 1 oktober 2018 gehuisvest zijn in Leiden Centraal Kantoren, een kantoorcomplex van de Smitsloo Groep, tegenover het station (Schuttersveld 9).

Het regionale dagblad, onderdeel van de Telegraaf Media Groep, zal zich langdurig in het gebouw vestigen en huurt 305 m². Leiden Centraal Kantoren heeft een totaal oppervlakte van 7500 m² vvo.

Menno en Maurits Smitsloo vinden het bijzonder dat deze organisatie het palet aan 14 huurders, waaronder Amref Flying Doctors, Millford en Holland Rijnland completeert: “Het Leidsch Dagblad maakt ons huurdersportfolio nog sterker en institutioneler. Het is met recht een duurzame krant te noemen, want het eerste exemplaar werd op 1 maart 1860 gedrukt. Wij hebben veel historie met het Leidsch Dagblad, want restaureerden hun oorspronkelijke locatie aan de Witte Singel, waar wij nu de Rechtbank als huurder huisvesten.”

De Smitsloo Groep verhuisde zelf onlangs ook naar de penthouseverdieping van Leiden Centraal Kantoren, dat sinds kort geheel gerevitaliseerd is en binnenkort bovendien voorzien wordt van een duurzame warmte koude opslaginstallatie.